Προσοχή για έντονα φαινόμενα, συνιστά το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με αφορμή το μετεωρολογικό δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες, προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να ασφαλίσουν τα σκάφη τους.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. /Ε.Μ.Κ. 01-01-2020/13:00 για αύριο Πέμπτη 02-01-2020 :

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΓΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί